• Predvajalnik

  Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

 • Zgodovina

  9.3.2003 – PREVALJE
  Prvič na festivalu narodno-zabavne glasbe pa že nagrada in to najžlahtneja, za povrh pa še nagrada strokovne žirije. Šrangarji so bili tako nepripravljeni na uspeh, da tudi fotografije niso uspeli narediti.

  6. 7. 2003 – ŠTEVERJAN
  Po slabem nastopu v Podnanosu, kjer so pričakovali ponoven uspeh, saj so bili še pod vtisom uspeha iz Prevalj, je bil za Šrangarje prelomni trenutek. Padec na trda jih je vspodbudil k bolj zavzetemu delu in to se je takoj pokazalo na enem najlepših festivalov narodno-zabavne glasbe, v Števerjanu. Šrangarji so izmed več kot trideset ansamblov dobili nagrado za najboljšega debitanta (novinca) na festivalu.

  Takole jih je opisal Ivan Sivec.
  “V množici novih glasbenih skupin je vedno rezveseljivo, če se vsaj katera izkaže z nekoliko drugačno glasbeno podobo. Morda pa so to Šrangarji. Na letošnjem Števerjanskem festivalu so jih izbrali za najboljše debitante. Zanje ustvarja melodije in besedila Imre Farkaš, sicer basist in pevec skupine. Ansambel Šrangarji delujejo tretje leto. Že na koroškem festivalu polk in valčkov je prejel prvo nagrado strokovne komisije, v Števerjanu pa so pritisnili še piko na i.”

  Zahvala za sodelovanje na festivalu gre tudi Samuelu (Samo Hudl).

  7. 3. 2004 – PREVALJE
  Letošnji koroški festival je bil za Šrangarje malce manj uspešen kot v preteklem letu, ko so prejeli ZLATI NASMEH festivala, letos pa “le” SREBRNEGA!! Kljub temu pa je bil povratek z njihovimi navijači v nabitem avtobusu nepozaben.

  Tokrat so sodelovali tudi z njihovo mamo Branko, ki je ansamblu dodala še dodatno dimenzijo katera je bila na prevaljskem festivalu še kako dobrodošla. Mama Branka je bil seveda Jure, takrat 16 let star fant z izrednim talentom. Za njega boste gotovo še slišali.

  HVALA vsem našim zvestim navijačem za enkratno navijanje!

  Malce si bomo oddahnili od festivalov, ko pride čas, pa boste zopet kaj slišali o nas …

  17. 06. 2006 – VURBERK
  Prelep ambient na Vurberkem gradu pred polnim avditorijem. Prvič smo se pred občinstvom pojavili v prekmurski narodni noši in svojo skladbo podprli še z glinastnim ptičkom, ki je prav lepo prepeval. Z nastopom smo bili zadovoljni čeprav tokrat ni bilo nagrade.

  09.07. 2006 – ŠTEVERJAN
  Šrangarji v finalu.

  01.01.2008 – Šrangarji v novi zasedbi
  Po sedmih letih sodelovanja sta se od ansambla poslovila Imre in Tomy Farkaš. Hvala za vse, kar sta prispevala. SREČNO!
  Pridružila pa sta se nova člana: Miha Bedenčič in pevka Barbara Černe – Strgar.

  01.01.2009 – Šrangarji v novi zasedbi
  Z letošnjim letom imajo Šrangarji novo pevko SAŠO.

  01.01.2012 – Šrangarji z novo pevko
  Pevko Sašo nadomesti Barbara Kuntarič.

  01.01.2016 – Šrangarji v prenovljeni zasedbi
  Miha Bedenčiča nadomestil Gašper Anžič.